Cikkek Kérdezzen

Fogfehérítés

Fogfehérítés előtte-utána

A fogfehérítés egy olyan esztétikai beavatkozás, amely során a fogak savval történő kezelése következtében fehérebbek lesznek. A fogfehérítést megelőzően célszerű az elszíneződés okait kivizsgálni, majd egy alapos professzionális szájhigiéniát követően újra lehet értékelni a fogak színét. Sokszor egy professzionális szájhigiénia is látható eredményekhez vezethet, így mindenképp előbb konzultáljon velünk.

Egy fogfehérítés előtt mindenképp érdemes elvégezni az elmondottak szerint egy professzionális szájhigiéniát és azt követően el is lehet kezdeni a fogak fehérítését. Egy ajakterpesz segítségével láthatóvá válik a kezelendő felület, majd ezután egy a fogínyt védő gélt helyezünk a fognyak szélére, amely megóvja a savnak a fogínyhez való érintkezését. A fogfehérítésre használt anyag egy folyékony általában színtelen átlátszó (vannak színezett anyagok is) gél, amelyet a megfelelő előkészülést követően a fogzománcra helyezünk.

Az eredmény nagyon látványos, egy kezeléssel 1 vagy akár 2 színárnyalattal fehérebbek lesznek a fogak. Amennyiben több kezelés szükséges, úgy mindenképp a kezelések között szünetet kell tartani, hogy a fogzománc ne sérüljön meg.

Fogfehérítés után

  • 2 hétig kerülje a színezékeket tartalmazó élelmiszereket
  • Kerülje a dohányzást, a kávé, a fekete tea és a vörösbor fogyasztását
  • Kímélő fogkrémmel mosson fogat
  • Ne használjon fehérítős fogkrémet

Amennyiben a fenti ajánlásokat betartja, sokkal tovább maradnak a fogai fehérek.

Fogfehérítésre van szüksége?
Kérjen időpontot!