Cikkek Kérdezzen

Fogászati kezeléseink

Fogimplantátum

A fogimplantátum egy titánötvözetből készült a fog gyökerét pótló menetelt csavar, amelyet az állcsontokba helyezünk hiánypótlás céljából. A fogimplantátumra koronát, hidat és fogsort is lehet helyezni.

Tovább »

Fogpótlás

Rögzített fogpótlásként emlegetjük a koronát és a hidat is. Léteznek hagyományos fémkerámia hidak, a sokkal szebb esztétika eléréséhez pedig van cirkonium vázra készült kerámiakorona és préskerámia pótlás.

Tovább »

Fogtömés

Az amalgámtöméseket nem csak esztétikai okokból érdemes kompozittömésekre cserélni. A modern tömőanyagok nem csak pótoljak a fogszuvasodás által okozott hiányt, hanem behelyezésük után is gátolják a baktériumok szaporodását.

Tovább »

Fogsor

A fogsor egy kivehető fogpótlás, melyből megkülönböztetjük a teljes és a részleges fogsort. Manapság nem ritka a fogimplantátumokon elhorgonyzott fogsor, amely szintén kivehető, de a fogimplantátumok segítségével nagyobb stabilitást tudunk elérni.

Tovább »

Fogfehérítés

Naponta biztosan több olyan élelmiszert és / vagy folyadékot fogyasztunk, amely tartalmaz színezőanyagot. Ezek az anyagok nagyban hozzájárulnak a fogak elszíneződéséhez. A fogfehérítés erre a problémára nyújt segítséget.

Tovább »

Szájsebészet

Szájsebészeti kezeléseink többek között: bölcsességfog kihúzása, gyökércsúcsrezekció, szájsebészeti fogeltávolítás, lágyrészműtétek, ciszták eltávolítása, csontpótlás, arcüregemelés (sinuslifting), fogimplantátumok beültetése.

Tovább »

Szájhigiénia és fogmosás

Egy egészséges fogazat fenntartásához sokszor csak a megfelelő szájápolási tanácsok és a megfelelő technikák hiányoznak. Tanácsadáson kívül megismerheti rendelőnkben a legújabb anyagokat és eszközöket az ép fogazat megtartásához.

Tovább »

Fogkőeltávolítás

Az ínyvérzés és a fogágybetegség (parodontitis) kialakulásában nagy szerepet játszik a fogkő. Rendelőnkben az ultrahanggal történő fogkő-eltávolítás mellett homokfúvással és professzionális polírozással segítjük a tökéletes szájhigiénia elérését.

Tovább »